Nej - är det korta svaret. Bigheart drivs som ett aktiebolag, fast med det unika upplägget att vi skänker 80% av våra intäkter, som genereras med hjälp av aktiva användare, till välgörenhetsorganisationer. Det är alltså inte en del av vinsten vi skänker - utan en del av omsättningen! Next level helt enkelt. 🏋️‍♀️

Vi som arbetar med detta har inte tagit ut någon lön sedan vi drog igång projektet 2015. Planen är att i framtiden kunna göra det, för att fortsätta driva en hållbar verksamhet och expandera på en global marknad. Det kommer dröja ett tag innan företaget har möjlighet att gå med vinst och den dagen vi gör det kommer vi utnyttja pengarna på bästa sätt för att öka våra donationer ännu mer i framtiden.

Bigheart är inte en ideell verksamhet, men det finns så klart många likheter. Till exempel så är ett krav från Svensk Insamlingkontroll att välgörenhetsorganisationer med 90-konto ska låta minst 75% av intäkterna gå till ändamålet. Vi tror det finns stora fördelar med att driva Bigheart som ett aktiebolag när vi skalar upp och lanserar verksamheten på en global marknad - som kommer göra det möjligt att växa snabbare och därmed samla in mer pengar till välgörenhet. För det är just välgörenhetsdonationerna som är vår viktigaste parameter och hur vi mäter vår framgång. Men vi är ödmjuka för att ha fel om detta, så du är välkommen att höra av dig med dina synpunkter till oss på info@bghrt.se om du tror något annat.

Hittade du svaret?